dinsdag 1 juli 2014

CD-hoesjes maken

Ik had voorheen op de computer een programma waarmee je voor een cd of dvd een cover kon maken. Nu heeft mijn computer het begeven en ben ik het programma om zoiets te printen kwijtgeraakt. Weten jullie een programmaatje wat mij daar weer bij kan helpen?

Inzending door: W. Breedveld

Wanneer er geen hulpprogramma voor het maken van hoesjes bij het brandprogramma zit dat je gebruikt (zoals Nero of CDBurnerXP), kun je het programma CD Cover Creator gebruiken. Ga naar www.thyante.com en klik in het linker menu op »Downloads«. Klik daarna op »CdCoverCreator 2.5.3«. Installeer het programma en start het daarna op.
Steek de audio-cd in de lade en klik op »File«, »New« en »Audio CD«. De inhoud van de cd wordt gelezen en de bijbehorende tijden worden getoond. Klik op »Retrieve CDDB Info« om de bijbehorende titels op internet op te zoeken en in het programma te laten zetten.
Wanneer dit niet lukt — bijvoorbeeld omdat de cd niet gevonden kan worden op internet — moet je de titels handmatig invoeren. Klik met de muis in het veld achter de tijdsaanduiding en voer de titels van de liedjes één voor één in. Als je klaar bent klik je op »Volgende«. Kies achtereenvolgens een afbeelding voor de voor- en achterkant, de inlay en eventueel het cd-label. Klik ten slotte op »Voltooien«.
Als je jouw ontwerp wilt bewaren klik je op het pictogram van de diskette. Geef je ontwerp een naam (of accepteer de voorgestelde naam) en klik op »Opslaan«. Afdrukken doe je met een klik op het pictogram met de printer. Elk onderdeel van het cd-hoesje druk je apart af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten